Natuurlijk brood zoals we het kennen van bij de bakker, dit hoort er niet bij, maar er zijn nog zoveel mogelijkheden hé.
In het verleden waagde ik mij al aan een aantal creaties, het amandelbrood, het voedselzandloperbrood, ...
En hierbij ben je getuige van dit lekkere noten-pitten-havermoutbrouwsel.
Ik gebruikte
- 150 gr havermeel
- 150 gr havermout
- 100 gr grof gemixte gemengde noten
- 50 gr pompoenpitten
- 50 gr zonnebloempitten
- 25 gr verse gist
- 250 gr lauw water
- grof zeezout
- een scheut goeie olijfolie
- een eetlepel honing
Zet in de oven voor 45 minuten op 200°C.
Overheerlijk met een stukje zwarte chocolade of een lekkere spread (receptje komt morgen op de blog).
Ook als basis om te beleggen bij feestjes, geroosterd bij de soep, kortom je brood zal snel verorberd zijn!
Zo een stukje brood is ook overheerlijk als voedselzandlopertussendoortje :-)
Las je al het artikel in het nieuwsblad waar twee mensen de voedselzandloper volgen en dit onder begeleiding van de dokter zelf? Hierbij het verslagje van Linda.
Hoi, wat een leuke blog heb je! Ik wil dit recept maken, maar heb een vraagje. Je zegt namelijk: ''Laat de gist in een paar soeplepels lauw water met honing opkomen.'' Maken die paar soeplepels lauw water onderdeel uit van dat 250 gram lauwe water?
BeantwoordenVerwijderenHet water is inderdaad een deel van het totale volume water.
VerwijderenKun je in plaats van gist ook bakpoeder gebruiken?
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor dit leuke recept! Maar ben je zeker dat er 25g gist in moet? Dat lijkt me zo veel..
BeantwoordenVerwijderenJe kan inderdaad bakpoeder gebruiken. En ivm de hoeveelheid gist, ik gebruikte wel degelijk 25 gr, het is verse gist hé (geen gedroogde)!
Verwijderen