genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 25 augustus 2013

Voedselzandlopertaart, hartige taart om van te smullen zonder schuldgevoel

Te warm om de barbecue aan te steken, maar toch ongelooflijk veel zin in lekker eten? Laat de oven het werk doen, terwijl je zelf op het gemak buiten zit. Deze taart bevat geen bloem, geen deeg dus en dus ook geen quiche!
Vakantie hebben, wil niet zeggen dat we eender wat in ons mond stoppen natuurlijk. Hou vast aan je principes, het gewicht blijft dan stabiel en dat zorgt voor blije en energieke mensen, joepie!

Dus een lekkere taart als avondeten, we vliegen erin.
Voor een vorm van 24 cm gebruiken we
  • 1 courgette (middelgroot)
  • 2 eieren
  • 100 ml sojaroom
  • 70 gr gemalen parmezaanse kaas
  • veel verse kruiden uit de tuin (bieslook, peterselie,...)
  • kruidenzout en peper
En als we een ei zeggen, dat is dit een doorsnee ei, niet zo één van mijn kippen...
Als je eieren hebt van 108 gram, ja, dan zal ééntje ook volstaan hoor.

Zet de oven aan op 200°C. Rasp de courgette grof. Voeg hierbij de losgeklopte eitjes met de room, de kaas en veel verse kruiden. Beetje kruidenzout erbij en een goeie draai van de pepermolen en ons brouwsel is klaar.
Doe deze mengeling in je taart vorm en bak gedurende een 35 minuten.
Ondertussen wacht Proeven op Zondag geduldig...



De creatie wordt uit de oven gehaald. Ben je klaar om te genieten?
Smullen, njammie!

Klik ook eens hierop voor de andere hartige taarten vanop de blog. Veel succes en laat je suggesties maar weten hoor.

Wil je deze blog volgen? Schrijf je dan helemaal onderaan op de blog in op 'abonneren'.


2 opmerkingen:

  1. Het was lekker hoor Carine! Heb er ook nog eentje gemaakt met wat variatie ttz: 3fijngesnipperde lookteentjes, curcuma,een pikant pepertje,veel komijn, herbamare, paprikapoeder en geraspte wortel, dit alles heb ik bij jou recept nog bijgevoegd, dit geserveerd met een sla en olijven. Het heeft gesmaakt! :-)
    Groetjes,
    Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een fijn recept Carine, zo makkelijk te maken, het vraagt alleen maar wat geduld voordat je ,m naar binnen schuift haha.
    In mijn huis is het bloedheet, vooral mijn domein... de keuken, daar is het niet te harden, dus iets in de oven bakken is nu taboe. Dat komt wel weer, dank voor je recept hoor!

    Gr, Wietske

    BeantwoordenVerwijderen