Veel variatie brengen is niet altijd even gemakkelijk. Als tussendoortjes eet ik ook noten, pitten en gedroogd fruit, maar als ik nu eens alles bij elkaar doe en laat bakken?
We vliegen erin met onze voorraad en brouwen een heerlijk voedselzandlopergebak dat ook nog veganistisch is, doen dus! Er zit géén suiker in en toch is het heerlijk van smaak.
De consistentie is nog niet optimaal, maar met een beetje zoeken zal het wel lukken, en anders neem je een lepeltje bij de hand hé.
Een 12de van deze taart is al een serieus vullend tussendoortje.
Of je kan het ook eten als ontbijt met nog een extra portie fruit erbij.
Voor een bakvorm van 24 cm (voor 12 porties dus)
- 175 gr noten (ik gebruikte een mengeling van walnoot, amandelnoot, cashewnoot, macadania en hazelnoten)
- kokosolie (75 ml)
- 125 gr gedroogde abrikozen (fijn gesneden maar niet gemixt)
- een soeplepel pompoenpitten
- een soeplepel zonnebloempitten
- 100 gr havermeel (ofwel mix je zelf havermout zeer fijn)
- 2 eetlepels water of sojayoghurt
Bak in een oven van 200°C gedurende 45 minuten.
Een heerlijk tussendoortje als je jezelf eens wilt verwennen, en toch gezond!
Drink er gemberthee bij of zet een kopje verse muntthee, smakelijk.
Hoi die taart lijkt me super maar wat beschouw jij als een soeplepel .Ik heb namelijk een grote. Hoeveel gram ongeveer?
BeantwoordenVerwijderen