Deze lucht voorspelt precies geen weertje om buiten te eten. Dit gerecht kan je perfect laten garen in de oven of zet het op je buitenbarbecue onder deksel.
Zelfs al heb je een drukke agenda, de voedselzandloper zorgt ervoor dat je altijd lekker en gezond kan genieten, zonder veel moeite. Dus we gaan er aan beginnen.Vandaag eten we opgevulde kalkoenlapjes met een vulling van paprika erin en veel groentjes erbij. Klinkt niet slecht zeker en al zeker niet moeilijk? Veel kleur in je bord is niet alleen aantrekkelijk maar ook zeer gezond, dus varieer met alle soorten paprika's die je kan vinden.
Hieronder de hoeveelheden voor 4 personen als hoofdgerecht!
- 8 platte, dunne kalkoenlapjes
- groene, gele, rode paprika's (8 stuks in het totaal)
- verse tomaten (gebruik er uit eigen tuin als je kan, ze zijn zoveel beter :-)
- veel verse kruiden (ook rozemarijn)
- scheutje witte wijn
- kruidenbouillon
- 8 reepjes mozzarella (facultatief)
Snij superveel verse tomaten in blokjes, de rest van de paprika's en leg alles bij de kalkoen in een vuurvaste schotel. Verkruimel een kruidenbouillonblokje over het geheel, besprenkel met een scheutje witte wijn en de rest van de verse kruiden. Zet onder deksel of onder folie in een oven van 180°C voor een uurtje.
Hieronder een foto met pasta, maar in de voedselzandloper vervang je die toch gewoon door de alternatieven.
Géén pasta bij de voedselzandloper,dit vang je zo op!
Super lekker en als vegetariër kies je voor de vleesloze versie courgettenpasta.
Aan zee schijnt de zon, ik zal ze jullie richting blazen:-)
BeantwoordenVerwijderenDit lijkt me een heel lekker receptje, ga ik zeker maken deze week,