genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 2 maart 2013

Bloemkool met sausje van butternut en tempeh

Dag 18 van dagen zonder vlees, en we doen voort met veel enthousiame.
De blog staat voor vers koken, zonder pakjes en zonder zakjes en met veel plezier.
Nooit geen moeilijke opdrachten, altijd haalbaar op korte tijd, dus geen excuses om ons tot prefab food te laten verleiden.
We gebruiken
  • een bloemkool
  • sojaroom
  • peterselie
  • butternut
  • veel kruiden
  • tempeh

Wat doen we? Kook de bloemkool beetgaar(ik heb ze nu op z'n geheel gekookt maar eigenlijk doet het er niet toe, maar wel zonder dat ze nog ekker knapperig is), en laat rusten.
Schil butternut en laat garen in een klein beetje water met kruiden en mix.
Bak de tempeh aan in de oven of in een pan.
Maak een bordje met bloemkool, overgoten met de butternutmix, versier met peterselie.
Opdienen met tempeh.
Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten