Ja, een late post vandaag. Had beloofd aan een collega om een plattekaastaart te maken en kijk Heidi, geen excuus, nu ga je ze echt ook moeten maken hoor ;-)
En kijk, hier komt ze.
En zoals je ziet, zet ik het er al op, nog voor het helemaal klaar is. Als je nu al goed kijkt zie je twee mooie gezichtjes die wachten tot ze worden verorberd.
Straks het definitieve resultaat.
We nemen een springvorm. Ja sorry, mijn chaotisch karakter liet mij ondervinden, mijn springvorm is riebedebie.Dan maar een andere oplossing.
We nemen een vorm en leggen bakfolie erin
- 2eieren
- 100 gr kokosvet of plantaardig vet
- 200 gr speculoosjes
- 10 gr stevia of 100 gr rietsuiker
- sap van 1 citroen
- 20 gr vanillesuiker
- 250 ml sojaroom opklopbaar
- 6 gr agar agar (afhankelijk van concentratie) (of 12 gr gelatine)
- 500 gr platte kaas
- beetje kokend water om de agar agar in op te lossen
Mix de speculoosjes fijn
Meng er de vetstof door, de margarine of het kokosvet (geen vloeibare vetstof)
En druk de mengeling in je bakvorm aan, zet aan de kant.
Klop de room op samen met het sap van 1 citroen
Doe in een ander recipiënt de twee eieren, de stevia, de vanillesuiker en de platte kaas door elkaar.
Doe voorzichtig de agar agar in een klein bodempje warm water, flink mengen. Doe het kleine warme mengsel bij de plattekaas mengeling, goed roeren en dan zeer voorzichtig de opgeklopte room erdoor doen.
Doe dit geheel op je koekjesmengsel en nu in de frigo een paar uurtjes laten rusten.
Tot strakjes hé?!
Hoe komt het dat wanneer ik de opgeloste agar agar bij de platte-kaasmengeling doe, deze brokkelt ipv oplost in de massa?
BeantwoordenVerwijderen