genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

vrijdag 12 april 2013

Groententaart met prei en erwtjes, hartige taart!

Ja van de ene taart naar de andere op de blog, maar het is totaal iets anders vandaag.

Het is een frisse avond, ja zo hebben we er al een paar gehad de laatste tijd... zin in een warm gezond gerecht?
We beginnen eraan.

Neem bladerdeeg
(of voor de voedselzandloperaanhangers het havermoutdeeg, hierbij het receptje:
 250 gr havermout
 lauw water (+/100 ml)
scheut olijfolie
Maak het deeg met de gemixte havermout, mengen met het lauw water en beetje olijfolie, tot je een homogene massa komt. De te gebruiken hoeveelheid water is relatief (beetje bij beetje toevoegen tijdens het kneden) en afhankelijk van hoe fijn je havermout is. Je moet een mooie bol deeg bekomen en eventueel nog afwerken met grof havermout als het deeg nog kleeft. Je kan het niet uitrollen maar wel mooi aandrukken in de vorm. Het proeft lekker stevig en je gebruikt het als bladerdeeg,misschien iets langere baktijd respecteren) en ga aan de slag.
met bladerdeeg
havemmoutdeeg
Leg het deeg in een siliconevorm, versnipper er 3 preien op. De tweede laag zijn erwtjes. Maak een mengeling van 4 eitjes, 200 ml sojaroom en 100 gr parmezaanse kaas en veel bieslook.
Peper en zout en beetje paprikapoeder (of naar smaak pili pili).
Overgiet de groenten met de mengeling en zet gedurende 30 minuten in de oven (200°C°).
Met het havermoutdeeg bak je deze creatie best een beeetje langer (deeg heeft meer baktijd nodig), eventueel onder bakpapier moesten de groentjes teveel kleur krijgen.
Eenvoudig en overheerlijk, njammie.
Zorg dat je altijd een ruime voorraad aan groenten hebt (eventueel diepvriesgroenten), eieren, een blok kaas om te raspen,... en zo kan je altijd wel iets prepareren. En weet, wat je zelf doet, dat doe je beter!

2 opmerkingen:

  1. Cindy Schuermans29 april 2013 om 11:09

    Ik heb deze taart zaterdag gemaakt : heel lekker! Mooi vaste structuur en een heel vullende taart!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ze afgelopen weekend nog eens gemaakt, ditmaal met de havermoutbodem maar die vond ik niet zo geslaagd qua smaak... Ook bleek ditmaal de prei nog niet helemaal gaar onderaan de taart. Misschien in het vervolg eerst de prei wat blancheren en laten uitlekken dan?

    BeantwoordenVerwijderen