genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 4 april 2013

Opgevulde butternutpompoen, heerlijk ovengerecht, voedselzandloper, vegetarisch en vooral lekker

Vakantie, tijd om te experimenteren. Gezonde producten in een ovenschotel, genieten van de geuren tijdens het garen, en dan verwend worden door de smaken.
We hebben een heerlijke butternut en gebruiken de groenten die we in huis hebben. Voor dit gerechtje gebruiken we
  • een ui
  • teentje look
  • een butternutpompoen
  • een bloemkool
  • een courgette
  • rode pepertjes
  • amandelnoten
  • feta
  • komijn
  • kruidenzout
  • peper
  • basilicum
  • sojaroom
We zetten de oven aan op 200°C en gaan aan de slag. Neem de butternut en hol met zoveel mogelijk uit. Leg het uitgeholde vruchtvlees aan de kant. Doe olijfolie in een pan, stoof een ajuin aan samen met de look en een rood pepertje. Voeg het fijngesneden vruchtvlees van de butternut toe, stukjes courgette, gemixte bloemkool, gemixte amandelnoten en verkruimelde feta. Laat 5 minuten stoven, kruiden met kruidenzout, peper en komijn. Eventueel een beetje sojaroom toevoegen.

Vul de butternut op met het mengsel, monteer, besprenkelen met olijfolie en in alufoliefolie draaien.
In de oven voor een 1h30minuten. Voetjes op de tafel en genieten van een boekje...

En als het belletje van de oven rinkelt, hebben de lekkere geuren je honger al lang aangewakkerd.

 Overheerlijk, nu schreef ik bijna ovenheerlijk...

Een echte aanrader, voedselzandlopergewijs van de dag genieten.

Smakelijk eten!




2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor je enthousiaste recept Carine :) Was heel lekker. Tips om een (keiharde) butternut uit te hollen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor je enthousiaste recept Carine :) Was heel lekker. Tips om een (keiharde) butternut uit te hollen?

    BeantwoordenVerwijderen