genieten van pure keuken
maandag 22 april 2013
Voedselzandloperkoekjes met kokos en citroen
Vakantie, de jeugd verwennen, maar niet met 'echte' zoetigheid. We maken een gezond koekje, maar het moet vooral aan één criteria voldoen, het moet lekker zijn. En ja dat is het, de bakker moet toch ook proeven hé?!
Zet de oven aan op 180°C en haal de bakplaat eruit. Beleg ze met een bakvel of met bakpapier.
We gebruiken, voor de verandering ;-) ééns havermout, hihi. Mix de havermout fijn (200 gr) en voeg er 130 gr geraspte kokos aan toe.
Was een citroen zeer grondig, rasp de schil bij de mengeling en voeg het sap van de citroen er ook aan toe. We gebruiken stevia, dus geen zoetigheid op het menu, 10 gr en ook bij de mengeling voegen. Een eitje van eigen kippen en 100 gr sojamargarine. Goed mengen, eventueel nog 50 gr sojayoghurt aan toevoegen en klaar is ons mengsel.
Hoopjes maken, op de bakplaat leggen en bakken gedurende 16 minuten.
Zonder schuldgevoel nemen we er nog eentje van, heerlijk!
Labels:
citroen,
dessert,
ei,
havermout,
kokospoeder,
sojamargarine,
sojayoghurt,
stevia,
voedselzandloper
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Wat een geweldige recepten heb jij!! op een gezonde manier toch lekker snoepen.
BeantwoordenVerwijderenIk ben heel blij dat ik jouw blog heb ontdekt.Ga zo door Carine!
Groetjes van Astrid
Hoi Carine,
BeantwoordenVerwijderenEven een vraagje aan jou over stevia, ik gebruik het (nog) niet omdat ik wel eens hoor dat het een vreemde nasmaak geeft.
Hoe is jou ervaring met stevia?!
Ik hoor het graag.
Fijne zondag verder, gr, Wietske
je kunt ook kokosbloesemsuiker gebruiken heeft een lage glycemische index waardoor je bloedsuikerspiegel beter gelijk blijft.
BeantwoordenVerwijderengr mariline