We zijn begonnen op 11 oktober 2012, tussen pot en pint, op aanraden van mijn nichtje Griet. Jan had onmiddellijk een gepaste naam, mijn man en onze 2 zonen en dochter eetgrage proevers, dus... we waren gelanceerd.
En nu 6 maand later, 182 posts verder, ja inderdaad, elke dag ééntje, kunnen we al terugblikken op een enorm aantal views, 40 000 om precies te zijn (op 10/04/2013 om 12h55).
Dikke merci om mij te blijven lezen, we doen voort. En voor zo een feest maken we een stevige taart zoals je hieronder op de foto ziet.
En zo doen we ook vandaag voort. Een originele notentaart, zonder bloem, zonder eieren,...
Nodig?
- 250 gr havermout
- lauw water (+/100 ml)
- scheut olijfolie
- 200 gr gemengde noten
- 120 gr zijden tofu
- 200 ml sojaroom
- 100 gr stevia (kijk op de verpakking wat de verhouding is tot het gebruik van suiker, deze die ik gebruikte was 1 stevia voor 2 suiker)
Maak het deeg met de gemixte havermout, mengen met het lauw water en beetje olijfolie, tot je een homogene massa komt. De te gebruiken hoeveelheid water is relatief en afhankelijk van hoe fijn je havermout is. Je moet een mooie bol deeg bekomen. Spoel je vorm (doorsnee 28 cm) uit en duw het deeg uit zoals hieronder.
Maak van de overige ingrediënten een mengeling (mix de noten, voeg de room, stevia en tofu er aan toe). Giet op je havermoutdeeg.
Bakken in een oven van 200°C gedurende 60 à 70 minuten.
Smullen geblazen, heerlijke combinatie van stevige bodem met vrij zachte vulling.
Laat eens weten hoe het jullie bevalt!
Ik wilde graag weten wat zijden tofu is.
BeantwoordenVerwijderenHoi,
BeantwoordenVerwijderenZijden tofu is eigenlijk een alternatief voor ei. Je kan het kopen in de biowinkel of in de gewone supermarkt ook.