De woensdagnamiddag is het ideale moment om een kleinigheid te prepareren voor de jeugd. Je krijgt ze spontaan in je keuken, ze komen af op de geur van zoet en gebak. Eigenlijk is elk excuus dus goed genoeg hé.
Wat hebben we nodig voor dit hemels brouwsel :
- 4 of 5 appels, dit zijn belgische cox, goed voor het mileu dus
- bladerdeeg (uitgerold, altijd gemakkelijk om in huis te hebben)
- 2 citroenen
- 100 ml sojaroom
- 2 eieren
- 150 gr rietsuker
De oven voorverwarmen op 200°C. Je legt het bladerdeeg in een vorm, doorprik met een vork, leg er de geschilde en in plakjes gesneden appels op, besprenkel met het sap van de citroenen en strooi er één of twee eetlepels suiker over. Dan ziet het eruit als op de foto.
En op een feestje met een paar helpende handen, nog zo leuk. Samen prepareren om er dan samen van te genieten.
Wie kon de appeltjes snelst op de taart krijgen?
Wie legt de appeltjes mooi dakpansgewijs?
Bak gedurende een kwartier.
Doe in een maatbeker de twee eieren, de room en de rest van de suiker. Klop los en giet op de taart.
Bak de taart nu nog 25 minuten verder.
Je mag ze warm, lauw of koud eten, en hier thuis gaat ze er heel vlotjes in. De taart koud laten worden is meestal niet mogelijk.
Smakelijk en geniet ervan.
Ps De taart is zo snel klaar dat je ze zelfs bij onverwacht bezoek, nog zeer vlug kan maken. De bakker zal die dag dan niet moeten bezocht worden en toch kan je feestelijk knabbelen.
En wat zegt de voedselzandloper?
Ja het mag, rietsuiker ok, sojaroom ok, fruit ok, eieren ok, alleen de bladerdeeg is bloem maar ja, dit is maar een heel klein deeltje van het geheel, voor één keer...
Hallo,
BeantwoordenVerwijderenzakt het bovenste laagje ook zo snel terug in bij jou? (ik laat het nochtans even rusten in de warme oven, vooraleer ik ze eruit neem). Bedankt voor je reactie.