Hoi hoi,
Speciale dag..mijn moeder een jaar geleden gestorven..
In een hoekje kruipen zou haar niet plezieren, dus mijn kookkunsten, die ik van haar heb gekregen, in de kijker stellen : mummy het is voor jou, en met veel groenten, maar net iets anders!
Bloemkool is het nu volgens flandria http://www.mijnflandria.be/de-flandria-groentevakman-vertelt_21
Ziehier mijn creatie : amai zelf verzonnen, zelf de smaken bekeken, dus wees kritisch,commentaar mag hé
- Blancheer een paprika gedurende 2 minuten (snij de paprika in 2 en haal vliezen en pitjes eruit), en dan begint het
- 1 bloemkool verdelen in 3, een stuk voor de cousous, een stuk voor het zalfje, een stuk voor de gekookte bloemkool
Yep, we gaan eraan beginnen , maak een couscous van 1/3de bloemkool (thermomix, keukenrobot,..) tot korrels, zet apart.
Kook 1/3 een klein beetje, beetgaar dus en het andere derde plat en mix met sojaroom en kruiden.
Neem 2 wortels en neem de julienne snijder en trek slierten, Blancheer 2 minuten (kan je samen doen met de paprika)
En dan gaan we eraan beginnen :
Meng de wortels samen met de couscous en 3 eetlepels ricotta (info later, het beste wat er is wat kaas betreft en geen kaas is) en 4 eetlepels sojaroom, goed kruiden met peper en zout en voeg kappertjes doe, best zonder staartjes, anders zitten die straks tussen je tanden...
Vul je paprika op met het ricotta-wortel-bloemkoolcouscousmengsel (amai dat is een lang woord),
Steek deze creatie even in de oven en dien op met zalfje van bloemkool en bloemkool natuur. Veggie ten top en lekker!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten