Ovenschotel, een bom vol vitamientjes!
Als ik dit begin te schrijven, kan ik genieten van een stralende ochtendzon, wel achter het glas natuurlijk. Profiteren van de mooie dag dus. Vandaag maken we een ovenschotel, ook voor de jeugd een topper en het is herfstvakantie, dus verwennen mag.Overal waar er gehakt vermeld staat, kan je gebuik maken van gehakte quorn als veggie-alternatief.
Hier gaan we :
- aardappelen
- prei of wortels, afhankelijk welke groente je wilt
- look, ajuin, kruiden, peper en zout, olijfolie
- gehakt of quorn
- parmezaanse kaas
- nootmuskaat en sojamelk voor in de puree
Laat je vlees of alternatief bakken in olijfolie met look, ajuin en veel kruiden.
Leg als onderste laag in een ovenschotel.
Ondertussen kuis je de groenten en laat je garen.
Maak van de aardappelen een super gladde puree en voeg op het eind een goeie portie gemalen kaas toe.
Leg de groenten op je onderste laag en werk af met de puree als bovenste laag.
En dit is het eindresultaat, nog een halfuurtje in de oven laten nagaren en je kan genieten van een heerlijke schotel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten