genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 28 oktober 2012

Recept van de dag : Butternutsoepje met kleurtjes!

Hebben gisteren zo lekker gegeten op zaterdag, bedankt www.cuines33.be/.
En ook superdank aan de leuke compagnie hé.

Vandaag is het weer zelf om doen en een kleurig soepje zal volstaan na de vele tapas van gisteren.

Butternutpompoensoep met rauwe zalm, zeste van citroen, knoflook, peterselie en olijfolie! 

Wat hebben we nodig :
- 1 butternutpompoen (voorzie je erop dat ze fameus hard kunnen zijn om te snijden)
- 2 ajuinen
- olijfolie
- peper en zout
- kruidenbouillonblokjes
- peterselie
- verse zalmfilet
- citroen (best bio want het is voor de pel of anders zeer goed schrobben)
- 2 teentjes knoflook
 Stoof de gesneden ajuin in een beetje look aan, voeg de buternut toe en overgiet met 1.5 liter water en kruidenbouillonblokjes. Laat koken (of maak in de thermomix, voor Griet is het de westwood). Dan mixen en goed kruiden met peper uit de molen.
Ondertussen maak je de fantasie:
citroenzeste
peterselie fijn snijden
blokjes rauwe zalm
fijne look
 Meng deze vier ingrediënten samen met olijfolie.


Schep de butternutsoep in een bord en voeg de fantasie toe. Voor de veggies laat de zalm weg en voeg fijngehakte cashewnoten toe.
Smakelijk en voor een zondag, het moet niet meer zijn hé.

1 opmerking: