En ook superdank aan de leuke compagnie hé.
Vandaag is het weer zelf om doen en een kleurig soepje zal volstaan na de vele tapas van gisteren.
Butternutpompoensoep met rauwe zalm, zeste van citroen, knoflook, peterselie en olijfolie!
Wat hebben we nodig :
- 1 butternutpompoen (voorzie je erop dat ze fameus hard kunnen zijn om te snijden)
- 2 ajuinen
- olijfolie
- kruidenbouillonblokjes
- peterselie
- verse zalmfilet
- citroen (best bio want het is voor de pel of anders zeer goed schrobben)
- 2 teentjes knoflook
Stoof de gesneden ajuin in een beetje look aan, voeg de buternut toe en overgiet met 1.5 liter water en kruidenbouillonblokjes. Laat koken (of maak in de thermomix, voor Griet is het de westwood). Dan mixen en goed kruiden met peper uit de molen.
Ondertussen maak je de fantasie:
citroenzeste |
peterselie fijn snijden |
blokjes rauwe zalm |
fijne look |
Schep de butternutsoep in een bord en voeg de fantasie toe. Voor de veggies laat de zalm weg en voeg fijngehakte cashewnoten toe.
Smakelijk en voor een zondag, het moet niet meer zijn hé.
Proficiat voor je volharding!
BeantwoordenVerwijderen