Al jaren verwen ik mijn gasten met creaties in zoutkorst. We begonnen met een zeebaars onder korst, erna werd het een zalm, zalmforel enz.
Op een dag staken we er een mechelse koekoek onder en ja, alles kwam er van onder met een o zo pure smaak, een echte aanrader.
Gebruik mooie gave koolrabi's (1 voor 2 personen) en leg ze in een ruime ovenschotel.
Neem grof zeezout (reken toch een drietal kilo om 2 knollen te kunnen onderstoppen) en meng er 2 eiwitten onder.
Goed mengen en voeg allerhande kruiden toe, tijm, basilicum, provencaalse kruiden (mogen dus gedroogde kruiden zijn).
Monteer je zoutmengeling op de groenten zodat ze volledig mooi onder zitten, volledig gesloten.
Steek in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 1h à 1h15.
Je haalt de schotel uit de oven en er komt een hakbijl aan te pas om het harde kapsel te verwijderen.
Hier zie je het net gegaarde voorgerecht al pronken.
Ik bracht het op de tafel met een coulis van tuinkers (tuinkers hakken met eetlepel sojaroom en eventjes laten inpruttelen gedurende een minuutje) en een blauwe schimmelkaas.
Een waar succes en een echte aanrader.
Dat ziet er goed uit en lijkt niet zo moeilijk te zijn... te onthouden en es uitproberen één dezer.
BeantwoordenVerwijderenX
Annick