Terug paraat vandaag met pure keuken.
Het is het moment voor de courgetjes.
Ze moeten eigenlijk niet zo groot zijn, maar ja met een groot gezin moet je natuurlijk wel alle mondjes vullen hé!
Neem een middelgroot exemplaar, snij overlangs in twee en hol zoveel mogelijk uit. Leg de twee uitgeholde helften eventjes in kokend water voor paar minuutjes maar zorg er zeker voor dat ze niet te slapjes worden. Haal uit het water en laat rusten. Leg ze dan in een ovenschotel.Stoof ajuin met look aan in olijfolie, voeg de stukjes courgette bij (van het uithollen), reepjes paprika, champignonnetjes, en blokjes wortel (of wat je in voorraad hebt). Stoof beetje aan, flink kruiden met peper, zout, kurkuma, beetje pili pili en groene kruiden (bieslook, peterselie,...).
Vul de courgette op met je mengsel en beleg bovenaan met plakjes geitenkaas (op de foto een met geitenkaas erop en een paar zonder) .
Laat verder gaar worden in de oven en eventueel op het eind beetje gratineren, njammie, precies al beetje winter.
voor diegene die wel beetje spek of hesp lusten, voeg maar naar hartenlust toe bij de gestoofde groenten
ZIET ER LEKKER UIT :-)
BeantwoordenVerwijderen