Witloof, goud uit de grond :
Het zal je niet verwonderen dat ik 'eindelijk' iets doe met die heerlijke groente. Ik werd geboren in december en kwam mee met dit hemels genot, ter verduidelijking, mijn ouders kweekten witloof. En nu komt het, grondwitloof...Dus ja, ik ben bevooroordeeld hé, maar grondteelt is voor mij de max.
Kijk, je kan doen wat je wilt, smaken verschillen.
De zon kwam vandaag moeilijk door de wolken en de mist, en de treinen hadden alweer vertraging. Oudercontacten kwamen bijna in het gedrang, met de trein reizen is vooral rustig blijven (maar met de auto ook hé).
To the point, ik gooi het in de groep :
Dit is het witloof, dit laat je even stomen gedurende 6 minuten, beetgaar.
Ondertussen tijd om kruiden te knippen...
Maak ondertussen een stoofpotje van olijfolie met beetje look, ajuin en champignontjes, dan beetje water bij met scheutje witte wijn, 200 ml sojaroom en veel tuinkruiden. Laat pruttelen en indikken met maïzena en kruiden met peper en zout. Peterselie overhouden.
Rol je witloof in de gerookte zalm, leg in ovenschotel en overgiet met sausje en peterselie erop, joeha!
Proficiat met de kookkunsten!
BeantwoordenVerwijderenBen onder de indruk...... (en ook een beetje van je rode nagels eigenlijk wel ;))
xxxx
Volledig akkoord: grondwitloof is the best!!
BeantwoordenVerwijderen