genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

vrijdag 26 oktober 2012

Witloof met gerookte zalm en peterseliesausje

Witloof, goud uit de grond : 

Het zal je niet verwonderen dat ik 'eindelijk' iets doe met die heerlijke groente. Ik werd geboren in december en kwam mee met dit hemels genot, ter verduidelijking, mijn ouders kweekten witloof. En nu komt het, grondwitloof...
Dus ja, ik ben bevooroordeeld hé, maar grondteelt is voor mij de max.
Kijk, je kan doen wat je wilt, smaken verschillen.
De zon kwam vandaag moeilijk door de wolken en de mist, en de treinen hadden alweer vertraging. Oudercontacten kwamen bijna in het gedrang, met de trein reizen is vooral rustig blijven (maar met de auto ook hé).
To the point, ik gooi het in de groep : 

Dit is het witloof, dit laat je even stomen gedurende 6 minuten, beetgaar.

Ondertussen tijd om kruiden te knippen...
Maak ondertussen een stoofpotje van olijfolie met beetje look, ajuin en champignontjes, dan beetje water bij met scheutje witte wijn, 200 ml sojaroom en veel tuinkruiden. Laat pruttelen en indikken met maïzena en kruiden met peper en zout. Peterselie overhouden.

Rol je witloof in de gerookte zalm, leg in ovenschotel en overgiet met sausje en peterselie erop, joeha!
 Super lekker gerechtje, kan elke dag, met een snijboontje erbij bijvoorbeeld of als hoofdgerecht met een gebakken patatje
 en erna boeken lezen...

2 opmerkingen:

  1. Proficiat met de kookkunsten!
    Ben onder de indruk...... (en ook een beetje van je rode nagels eigenlijk wel ;))
    xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volledig akkoord: grondwitloof is the best!!

    BeantwoordenVerwijderen