Als dit groene godsgeschenk geen meerwaarde heeft voor jou, dan is dit jammer. Misschien kan ik je wel overtuigen?
Doe je het niet voor de supergoeie smaak? Eet het dan uit gezondheidsoverwegingen :
Avocado bezit, net als olijfolie, goeie vetzuren, namelijk onverzadigde. Ze zorgen ervoor dat de slechte cholesterol verlaagt zonder de goeie cholesterol aan te tasten.
Deze smaakvolle bron van foliumzuur, vitamine E bezit ook zeer veel vezels.
Nog meer argumenten nodig?
Je kan het gewoon, uit het vuistje, met een lepeltje verorberen, geen moeite en pure energie. Maak er guacamole mee, of smeer op je boterham als broodbeleg.
Tip, als je geen verkleuring van het vruchtvlees wilt, laat dan de pit in je gerecht liggen.
Eenvoud troef in het volgende gerechtje :
Je hebt grijze garnalen nodig (ongepelde), zongedroogde tomaatjes en een avocado, beetje peper uit de molen.
- Pel de garnalen (de smaak van zelfgepelde garnalen is niet te vergelijken met diegene die je reeds gepeld koopt), het is een trucje waar je snel mee weg bent (een draai aan de nek, achter de kop - klinkt wel gruwelijk, maar garnalen worden al gekookt op de boot - en dan kan je de pel zo eenvoudig verwijderen.
- Snij een rijpe avocado in stukjes en laat de pit erbij
- snij zongedroogde tomaatjes in stukjes
Laat je gasten zelf hun glaasjes vullen en met een draai van de molen erbij, lekkere eenvoud.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten