Pasta zonder pasta :
Pasta, gemaakt van courgette met een sausje van groenten, geroosterde pijnboompitten en geraspte parmezaanse kaas.
Waarom maken we pasta zonder pasta? Als gedreven aanhanger van de voedselzandloper experimenteer ik met klassieke gerechten en laat de 'verboden vruchten' er uit. Ik voeg er natuurlijk alternatieve ingrediënten aan toe, die het geheel nog lekkerder maken.Dit gerechtje is daarvan een voorbeeld. Vlees eet ik sowiezo al weinig, dus veggie saus ok, maar wat neem je als alternatief voor macaroni, spaghetti enz.
Wat hebben we nodig ?
- courgetten
- paprika
- wortel
- ajuin
- look
- kruiden allerhande
- pijnboompitten
- parmezaanse kaas
- julienne snijder
We maken een sausje. Stoof in een beetje olijfolie look, ajuin, een courgette, een paprika en wortels.
Laat alles stoven tot beetgaar en goed kruiden.
Zet een pot met water op het vuur. Snij ondertussen dunne slierten van één of meerdere courgette met een julienne snijder (geen repen maar sliertjes hé) en laat even schrikken in het kokend water gedurende een halve minuut en erna heel even onder koud water.
Rooster de pijnboompitten.
Monteer je gerecht.Leg in een diep bord de courgettenslierten, schep er een beetje saus op, versier met pijnboompitten en werk af met geraspte parmezaanse kaas.
Lichte keuken, pure smaken, goeie combinaties en toch eens iets anders.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten