We gooien ons op een groentenschoteltje na de rare gebeurtenissen in de politiek, ontstressen in de keuken.
We gebruiken bloemkool, ei, sojaroom, bieslook, peper, zout en nootmuskaat, pistachenootjes en beetje maïzena.
Past dus perfect in de voedselzandloper
Laat de bloemkool beetgaar worden en kook ondertussen het eitje. Spaar beetje van het kookvocht, kruiden met peper en zout en nootmuskaat, voeg beetje sojaroom toe.
Leg de bloemkool in ovenschool, plet het hardgekookt ei en leg er rond, laat je sausje eventjes koken en bind met de maïsbloem. Knip veel bieslook op het bloemkool-ei mengsel, giet het sausje erover. Hak de pistachenootjes (niet te fijn, niet te grof, juist gepast) en doe ze erover.
Je kan het nog even in de oven laten nagaren of direct verorberen. Smakelijk, geniet ervan.
Heb ik reeds gemaakt met schorseneren (van eigen kweek :-)) en veel peterselie. Zeer lekker!
BeantwoordenVerwijderenAh het doet mij plezier dat het in de smaak valt. Met veel kruiden en lekkere verse groenten kunnen we zeer veel hé!
Verwijderen