De eerste keer dat ik op mijn blog kook met vlees. Vlees dat mag, met mate, en bekijk het goed. Dus eet geen gepaneerd vlees als je het niet zelf van een jasje hebt voorzien.
Wil jij niet weten welk stuk kip er onder de korst zit als je naar de slager of de supermarkt gaat?
Los het op en doe het zelf. Je proeft het verschil. En zeker met eens een ander laagje errond. Geen brood komt eraan te pas (voedselzandloper juigt) en alleen goeie vetten, dus lekker en gezond!
Je koopt kippenfilet, inspecteert en je verwijdert eventueel de stukjes die je niet kunt gebruiken.
Gebruik chili chips gemaakt van maïs, en mix die.
Snij de kip in stukjes (voor als je dit recept als hapje wilt gebruiken bv) of paneer de filets op zich.
Daarvoor klop je een eitje (ja gebruik het maar helemaal) met een goeie scheut olijfolie.
In een bord de gemixte maïs en in een ander bord het eimengsel en paneer maar.
Verwarm ondertussen olijfolie in een pan en bak de vers gepaneerde kip.
Eenvoudig en toch anders.
Dien je dit op als hapje, serveer er dan zoetzure saus bij. Het receptje lanceer ik later eens op de blog want je weet, wat je zelf maakt, is beter!
MMMM! Dit ziet er super lekker uit!!!!
BeantwoordenVerwijderenwat een geweldig idee met die chips!!
BeantwoordenVerwijdereneen geweldig idee, die chips, daar had ik nog niet aan gedacht!
BeantwoordenVerwijderenLionah ging met plezier de maischips te lijf met de deegrol ;-)!!
BeantwoordenVerwijderenBlij dat ook de jeugd enthousiast is en joepie ik word ook gevolgd in het buitenland!
BeantwoordenVerwijderen