Gezonde cake!
Genieten van lekker eten en toch aan je gezondheid werken. Probeer geen harde vetten te gebruiken, dus vervang in al je eten boter of margarine door olijfolie.
Voor zoete gerechten is dit net iets moeilijker, gebruik dan maïsolie of koolzaadolie als alternatief. Rietsuiker, stevia, tagatesse,... ipv geraffineerde suiker en we zijn al een stuk evenwichtiger bezig.
Hierbij een gezonde cake :
- 4 eieren
- 200 gr rietsuiker (of 20 gr stevia, bekijk de verhouding op de verpakking)
- 125 gr maïsolie (gram, geen ml)
- 200 gr zelfrijzende bloem (wil je het voedselzandloper? gebruik dan amandelmeel)
- 1 eetlepel vanillepuddingpoeder
Klop de eieren met de rietsuiker tot een ruban. Voeg de olie toe en op het eind de bloem of het meel toe en het vanillepuddingpoeder.
Bak op 180 °C, voor een grote cake 45 minuten (zie foto boven), voor kleine cakejes 20 minuten.
Smakelijk en gezond genieten is een kunst en weet je wat? Wat je zelf maakt, is zoveel beter!
Mmmmm, ziet er allemaal weer heel lekker uit !!!
BeantwoordenVerwijderenHallo Carine,
BeantwoordenVerwijderenAls je amandelmeel gebruikt doe je dan wat bakpoeder bij?
Groetjes Kathie