genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 14 november 2012

Koolrabi, lekker veggie in de oven!

Koolrabi, lekker veggie in de oven!

Eventjes zeer druk bezig geweest met koken...
Uitleg geven aan enthousiaste mensen en ondertussen zorgen dat ze kunnen proeven maar hopelijk geslaagd?!
En hoe gaan we naar het werk vandaag? Zou evident moeten zijn maar...
De treinen gaan staken, oei, de trein blijft altijd een beetje reizen...of een beetje stilstaan.
Voor vandaag een eenvoudig potje in de oven, zandloper zegt joepie!

We gebruiken 
een koolrabi,
een ajuin, 
teentje knoflook, 
peper en zout, 
sojaroom, 
een ei,
geitenkaas

Voor deze toepassing gaan we de koolrabi schillen en grof raspen.

Beetje olijfolie in de pan, stoof de ui en de knoflook aan, voeg de koolrabi toe. Meng in een tasje het ei met 100 ml room. Haal de pan van het vuur en meng het ei-room mengsel met de gestoofde koolrabi. Kruiden met peper en zout.
Doe de mengeling in een ovenpotje en leg er geitenkaasjes op.
20 minuten in de oven, en eventjes onder de grill. Kan ook met feta of met parmezaan gemaakt worden.
en zo komt dit gerechtje uit de oven
Njammie, lekker eenvoudig en kan ook met andere groenten gemaakt worden, smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. mmm, ziet er goed uit, en eindelijk eens een bestemming voor die leuke kleine pottekes, TOF!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Net gemaakt en superlekker! Presenteert ook erg mooi. Alleen best een goed afsmakende kaas nemen, de koolrabi zelf heeft eigenlijk niet zooooveel smaak. Maar dit komt zeker vaker op tafel vanaf nu.

    BeantwoordenVerwijderen