genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

vrijdag 2 november 2012

Curry van pastinaak, pompoen : veganistisch!

Curry van pastinaak, pompoen, spinazie, tomaatjes : 

Ingrediënten :
- stuk pompoen
- pastinaak
- verse jonge spinazie
- trostomaatjes
- olijfolie
- basilicum
- look
- peper en zout
- maïzena
- 200 ml sojaroom light
- 2 koffielepels rode curry-pasta

Als je dit in huis hebt, of ongeveer dit dan werk je als volgt :
- snij de pompoen en pastinaak in blokjes, leg ze in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie, met basilicum en leg er een paar platgedrukte teentjes look bij.
- Steek 20 min in de oven op 200°C
- haal uit oven, verwijder de look, leg er de gewassen spinazie op en snij een aantal trostomaatjes doormidden.



- maak een sausje van de room, evenveel water, de currypasta en laten inkoken, binden met beetje maïzena
- giet over je groenten en en bak nog 20 min verder.

Super lekker! Je kan er altijd een visje bij eten, of brood of waar je zin in hebt.


4 opmerkingen:

  1. We hebben variant op dit gerecht gemaakt en het was héérlijk!
    Heb ondertussen ook wat reclame gemaakt met je blog, ik hoop dat de mensen de weg hier naartoe gauw zullen vinden! Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Supertof dat het in de smaak valt en blij dat je de blog aanbeveelt bij vrienden en kennissen. Thanks en hopelijk blijft de blog boeien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Net gemaakt. Echt heel lekkere smakencombinatie!

    Veel succes nog met je blog en met de veganchallenge. Benieuwd welke lekkere veganistische recepten hier nog gaan verschijnen :-)

    Katty

    BeantwoordenVerwijderen