Garnalensoepje:
joepie, ben net 1 maand aan het bloggen |
** Ingrediënten
-
Stukje prei
-
1 wortel
-
1 ui
-
600 gr ongepelde garnalen (350gr ongepeld
gebruiken, de rest pellen en in frigo bewaren)
-
olijfolie
-
tijm en laurier
-
2 eetlepels bloem
-
60 gr tomatenpuree
-
1.2 l visfond (bokaal)
-
1 kippenbouillonblokje
-
150 gr witte wijn
-
Peper en zout
-
Cognac (eventueel)
-
1 dl room
** Bereidingswijze :
de ingrediënten |
Stoof de prei, wortel, ui in beetje olijfolie. Voeg de
ongepelde garnalen toe (goed spoelen) en de pellen(ook goed spoelen) van
diegene die je hebt gepeld. Zet er even in de mixer in, kwestie dat de aroma’s
beter kunnen vrijkomen. Voeg dan tijm en laurier toe en de bloem, de witte
wijn, de fond, tomatenpuree en kippenbouillonblokje. Breng aan de kook en laat
gedurende een half uur op een zacht vuurtje pruttelen. Laat gerust een ganse
tijd trekken, terwijl de soep afkoelt. Doe door een zeef en zeer krachtig
uitdrukken. Mix zeer krachtig en check op restjes, anders opnieuw door zeef.
Voeg de room en cognac toe. Niet meer laten koken. Proeven of de smaken goed
zitten, eventueel beetje water bij bv en opdienen met een paar gepelde garnaaltjes
en het resultaat! |
Proficiat met de 'vermaanddag', een feestelijk soepje voor de gelegenheid! grts, Lucia
BeantwoordenVerwijderen