genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 3 januari 2015

Waarom er niet altijd vlees of vis bij de maaltijd moet zijn!

Ik denk dat we na deze feestweken met z'n allen klaar zijn voor een beetje pure gerechten. Veel zware gerechten passeerden er hier nochtans niet de menu maar toch...
Minder bewegen, langer aan de tafel, een wijntje en een glas cava alsof het water is...
Tijd voor een eenvoudig pastagerechtje met sobanoedels, veel groenten, vleesvervanger en de kaas vervangen we door bieslook.
Voor 4 personen gebruikte ik
  • 150 gr sobanoedels
  • 1 kg rode paprika
  • 300 gr quorn gehakt
  • 1 kg wortels
  • 2 ajuinen
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr champignons
  • 1,5 kilo tomaten (mogen ook tomatenblokjes uit blik zijn)
  • 2 tuinkruidenbouillonblokjes
  • basilicum
  • pili pili
  • peper vanuit de molen
  • 125 ml havermoutroom
  • bieslook

Snij alle groenten in stukjes en laat stoven in olijfolie. Voeg de bouillon, kruiden en de tomaten toe. Laat garen gedurende een kwartier en werk af met de havermoutroom. Laat nog een beetje inkoken.
Kook de noedels ondertussen gedurende 6 minuten.
Serveer de pasta met de groentensaus en werk af bieslooksnippers.

Smakelijk!





2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor dit recept, dat gaan we eens uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kende sobanoedels niet. Heb het hier eens gegoogled. :-) Ga het zeker eens kopen! Bedankt voor het receptje!

    BeantwoordenVerwijderen