genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 30 augustus 2015

Aubergineschotel met tomaatjes uit de hof, goeie voornemens!

Eén september, de school start weer en tijd voor goeie voornemens.
Niet dat het problematisch is hé maar toch.
Af en toe spannen we de riem een beetje strakker aan.
Ik berekende daarnet mijn BMI 23.8, klinkt goed. Er zijn nog andere tijden geweest...
Maar wat zegt die site? Ideaal gewicht is 8.1 kg minder, whaw, man dat is veel, dat zijn twee kledingmaten en ik heb nu een 38.
Niet getreurd ik eet gewoon super gezond, héél veel groenten en fruit en voor de rest geen prefab spul. Géén transvetten en alles zelf maken.
Ik stel me dikwijls de vraag als ik mensen 'brol' zie eten. Zou je het ook eten als je de ingrediënten apart ziet liggen?
Voorbeeldje, echt lukraak genomen hoor, ik wil géén enkel product viseren.
Dus géén namen of merken.
Een suikerwafel weegt 50 gr en bevat 224 Kcal en ook, joepie, 11 gram vet.
Zo ziet het er al minder smakelijk uit hé. En wat is één wafeltje nu...

Conclusie, denk na voor je wat in je mond steekt. Vele kleine beetje maken één groot geheel.

En wat wil ik nu gaan doen in september?
  • nog meer groenten
  • geen chocolade meer
  • Een groentensmoothie in de ochtend is al goed voor een halve kilo groenten en 150 gr gram fruit, yieha!!
  • Een slaatje 's middags bevat ook al snel een halve kilo groenten, yieha!!
  • En géén chocolade kopen, ook al is het zwarte van méér dan 72%, het hoeft niet, yieha!!
 Ziezo, we zijn weer (weeral) goed bezig.

Lange leve de Thermomix!

En nu het receptje met de aubergine natuurlijk, de restjes kunnen ook gemakkelijk mee naar het werk.
Nodig voor 2 personen :
  • 2 aubergines in plakken gesneden
  • veel kerstomaatjes
  • basilicum
  • 2 rode paprika's
  • 500 gr tomaten
  • verse kruiden zoals bieslook, peterselie, tijm en wat je staan hebt :-)
  • peper en kruidenzout
  • olijfolie

Maak een ovenschotel als volgt.
Leg op de bodem plakken aubergine, beleg met reepjes paprika en stukjes tomaat, veel kruiden erop en weer een laag aubergine erop enz tot alle ingrediënten gebruikt zijn.
Leg van boven de kerstomaatjes en de basilicum en besprenkel met olijfolie.
Een half uurtje in de oven op 180°C en erna genieten.

Wil je er kaas over raspen? Dit kan. Doe je er plakjes geitenkaas tussen?
Varieer naar hartelust.

Smakelijk!!!





























































































3 opmerkingen: