genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 25 juni 2017

Update, openhartig en vol vertrouwen...blijven lopen en gezond koken mijn passie?

Wat was het toch ongelooflijk stil op de blog...
Ja daar zijn er redenen voor, maar uitleg geven is altijd gemakkelijk. En dit worden al heel snel excuses om dingen niet te doen...
- ons huis is tegen de vlakte en ja dit was de bedoeling, joepie! Een ongelooflijk heftige periode van lange dagen zwoegen en beulen met hout, grof vuil,...
- de temperaturen waren niet te doen
- elektrisch fietsen is zoveel gemakkelijker dan een gewone fiets ter hand te nemen
- een boterham kan ook wel smaken...
- heb zwaar gevoel in de benen, lopen lukt niet...
- misschien loop ik wel helemaal niet goed...

En zo kan ik wel even doorgaan...

Neen is fout!!
Ik bond de loopschoenen aan en liep mee in Kortrijk.
Megaleuke run en het ging, joepie, ja het ging.
En ik had mijn nieuwe Polar M430 aan en het ging nog beter.

Ziezo we zijn weer vertrokken.
Mijn broer kon ik niet bijhouden maar toch blij!!

En als kers op de taart een receptje!
** Ingrediënten voor 4 personen
 • 100-120 gram babyspinazie
 • 300 aardbeien
 • 75 gram geitenkaas (naturel), verkruimeld
 • 2 handen verse basilicum (ongeveer 30 gram)
 • 50 gram amandelschilfers
 • Mosterd-vinaigrette naar smaak
 • 60 ml balsamico
 • 50 gram kristalsuiker
 • 1/2 theelepel grove mosterd
 • 1/2 sjalotje of witte ui
 • 100 ml milde olijfolie
 • Peper en zout

** Bereidingswijze :
Begin met het maken van de vinaigrette: meng hiervoor in een glazen potje de azijn met de suiker. Schud goed en voeg nu ook de mosterd toe samen met een snufje zout en peper. Schud wederom en rasp de ui.
Voeg ook de geraspte ui toe, samen met de olijfolie. Schud totdat de vinaigrette goed gebonden is. Proef en breng eventueel extra op smaak.
Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin. Leg op een bordje apart om af te koelen. Ontdoe de aardbeien van hun kroontje, snijd in plakjes van ongeveer drie millimeter dik en leg apart.
Meng in een ruime kom de spinazie met de basilicum (scheur grotere blaadjes in stukjes) en een paar eetlepels van dressing. Meng nu twee derde van de aardbeien en geitenkaas met de spinazie. Garneer met de resterende ingrediënten en geniet! 

7 opmerkingen:

 1. Super!! Stil op de blog staat niet gelijk aan stilgezeten!! Joepie, huis tegen de vlakte en joepie, lopen zonder pijn! ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Griet voor de lieve woorden en dit is inderdaad ook zo. Misschien leggen we de lat voor onszelf altijd wel een beetje hoog?

   Verwijderen
 2. Goede moed Carine, inderdaad, niet teveel hooi op he vork nemen. En een paar keer een korte loop kan ook enorm veel voldoening geven, die marathon komt er ooit wel. Met zo een drukte van verbouwen is het ook niet simpel om alles te combineren, werk, gezin met kinderen en dan nog een druk loopschema? Ik weet uit ervaring dat het soms frustrerend is. Kalm aan doen en niet stressen is de boodschap! Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Carine, je bent nog iets vergeten toevoegen aan je lijstje wat toch ook een beetje inspanning vergt😉 Namelijk een superenthousiaste collega zijn die en plus nog eens zorgt voor goestingsvolle acivitteitne 👍👏 Dikke merci daarvoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Carine, je bent nog iets vergeten toevoegen aan je lijstje wat toch ook een beetje inspanning vergt😉 Namelijk een superenthousiaste collega zijn die en plus nog eens zorgt voor goestingsvolle acivitteitne 👍👏 Dikke merci daarvoor!!

  BeantwoordenVerwijderen