genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 30 juli 2017

Decathlon Kortrijk organiseert een zomerse trainingsloop : lopen en eten, de perfecte combinatie!

Een goeie vriendin en Ultraloopster Veerle Beernaert is  Running Ambassador voor Decathlon Kortrijk.

 
Het idee om een zomerse trainingsrun te organiseren kreeg vorm. En ik kreeg de kans om te zorgen voor de snacks.
Een unieke kans die ik met beide handen aangreep.
Decathlon Kortrijk sponsorde met hun kwaliteitsvolle producten en het resultaat mocht er zijn.
Bijna 50 enthousiaste lopers verzamelden op zaterdag 29 juli.

Er werden twee groepen gevormd. De snellere lopers haspelden 17 km af. De andere lopers kozen een rustiger tempo en maakten 15 km rond. Het parcours was best pittig en doorspekt van een aantal hoogtemeters. Gelukkig had iedereen ook de kans om de gels en snoepjes tussendoor te gebruiken en de dorst te lessen met isotone drank. En de afwezigen hadden echt ongelijk want er werd zelfs een paar schoenen verloot!!
Ik voorzag drie knabbels.
De eerste twee waren om vooraf en tijdens de prestatie te gebruiken.
De derde was voor de recuperatie.

- Hoogwaardige chocoladecake
- Rijstcakejes met gedroogd fruit en amandelen
- Blauwe bessen/eiwitcake

Op algemene vraag komen de receptjes eraan!
Foto's nemen is niet mijn sterkste kant maar het publiek liet weten dat de smaken goed zaten!
De hoeveelheden zijn voor grootverbruikers maar ik heb er duidelijk bijgezet hoeveel stukken je eruit kan halen. Ik maakte alles in het dubbel voor deze leuke zaterdagochtend eind juli 2017.

de blauwe bessencake voor hij de oven in ging...
het hoofdingrediënt van de chocoladecake
Het eiwitpoeder dat ik gebruikte voor de blauwe bessen cake, niet alleen voor in de shake dus!

chocoladegebak in wording
rijstgebak in de oven

blauwe bessen resultaat

de snackstand!
En nu de recepten!

1. chcooladecake

  • 3 zakjes Cake Aptonia Ultra
  • 200 ml rijstmelk (of andere plantaardige melk)
  • 100 gr gedroogde abrikozen (in stukjes gesneden)

Alles mengen en in een bakvorm doen en bakken op 180°C voor 25 minuten.
Van deze hoeveelheid sneden we 24 stukjes (of 12 grote)

2. rijstgebak

  • 30 ml kokosolie
  • 1 blik dessertrijst, bereid (of kook 50 gr dessertrijst en laat garen in melk)
  • 200 gr amandelmeel
  • 80 gr gedroogde kokos
  • 100 gr gedroogde dadels (in stukjes gesneden)
  • 100 gr zelfrijzende bloem
  • 2 bananen (geprakt)
  • 100 gr honing (of alternatieve zoetstof)
  • appelmoes van 4 appels (of een blikje appelmoes van 200 ml)
Alles mengen en in een bakvorm doen en bakken op 180°C voor ongeveer 45 min. Controleer met een breinaald of mes of het deeg uitgebakken is en anders baktijd een beetje verlengen.
Van deze hoeveelheid sneden we 36 stukjes.

3. Bosbessen/eiwitgebak

  • 8 eieren
  • 500 gr mascarpone of volle platte kaas
  • 400 gr honing (of andere zoetstof)
  • 200 ml kokosolie (of andere plantaardige vetstof)
  • 400 gr zelfrijzende bloem
  • 150 gr Whey 3 Aptonia
  • 400 gr bosbessen (ik gebruikte diepvriesfruit maar liet het wel op voorhand ontdooien)
Alles mengen met uitzondering van het fruit. Doe de mengeling in een bakvorm en verspreidt op het einde er de bosbessen op. Druk ze een klein beetje in het deeg.
Bakken gedurende 45 minuten op 180 °C. Controleer met een breinaald of mes of het deeg uitgebakken is en anders baktijd een beetje verlengen.
Van deze hoeveelheid sneden we 40 stukjes.

Veel loopplezier en geniet ook van het bakken (en opsmullen).



2 opmerkingen:

  1. Nathalie De Preester30 juli 2017 om 13:34

    Dank je wel Carine voor de recepten. Het was overheerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel, t was heel lekker en met deze recepten kunnen we zelf ook aan de slag!

    BeantwoordenVerwijderen