genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

dinsdag 18 juli 2017

Week van de Nationale Feestdag, tijd voor pasta, piekeren en pauze!



Een weekje vakantie en het is top!
Het weer zit mee (zat het al niet mee deze zomer?), goeie compagnie van mijn ventje, de jeugd stelt het goed en we zijn nog altijd bezig aan den bouw. Lopen, fietsen, feesten!

Toch een update over een aantal zaken?
---> Ik loop nog altijd veel en graag maar vooral traag
En wat stoort er me dan? Opmerkingen...opmerkingen van niet-lopers wel te verstaan...
- Het is lopen hé, niet wandelen.
- Amai dat is een rare stijl, ver zal je daar niet mee lopen.
- Ik dacht al, wat een rare loopt er daar...
- En hoe rap loop je? Is 10 km/h niet heel traag?



Awel weet je, zulke woorden kwetsen. Ziezo het ligt nu al weken op mijn maag en nu is het eraf!

--> Piekeren, ja fameus piekeren. Een super loopcompagnon kreeg vorige week de diagnose van dé vreselijke ziekte, balen!! Je wilt iets doen, je kan niets doen. Steunen en duimen en meeleven en luisteren...Dit jaar kan hij zeker en vast niet meer eten via de mond. En ik steun met een kleine 'effort' van mijne kant. Zolang we niet samen 'onze' marathon lopen, drink ik géén alcohol. Helemaal niet moeilijk als je ziet welke berg hij op moet...Cross Fingers, komt goed, die berg lopen we op :-)

--> En speciaal voor Philippe een receptje van pasta, omdat hij een grote liefhebber is. En hij dit nu eventjes niet kan eten...


Ingrediënten

Te serveren met → 300 gram tagliatelle (of een andere pasta, bijvoorbeeld spaghetti)
– 2 tenen knoflook, fijn gesneden
– 1 rode ui, fijn gesneden
– 1 hand kappertjes, water afgegoten
– 2 handjes zwarte Kalamata olijven
– 6 kleine ansjovisfilets, in stukjes gesneden
– 3 kleine chilies, of 1 grote rode peper, in ringetjes gesneden
– 2 blikken gepelde tomaten
– 1 handvol verse majoraan (oftewel marjolein)
– 1 handvol verse bladpeterselie
– olijfolie
– versgemalen zout en peper
– optioneel: parmezaanse kaas

Bereidingswijze
– Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en doe de rode ui hierbij, laat dit op zacht tot middelhoog vuur ‘karameliseren’, wat automatisch gebeurt door het zoete uit de ui.
– Als de ui iets goudbruin is, voeg dan de peper en de knoflook toe. Bak ook dit mooi goudbruin.
– Voeg vervolgens de stukken ansjovis toe. Bak dit mee totdat de visjes opgelost zijn.
– Voeg vervolgens de tomaten toe en de verse majoraan. Zet het vuur laag en laat het geheel zo’n 15 minuten pruttelen, zodat de tomaten los koken en een mooie saus gaan vormen. Even goed doorroeren zo nu en dan.
– Kook je pasta volgens de aanwijzingen.
– Voeg na 40 minuten de olijven, verse peterselie, kappertjes en zwarte olijven toe. Laat dit nog een paar minuten meepruttelen.
– Schep een flinke pluk pasta op een bord en schep de saus erover.

Lekker met wat vers geraspte parmezaanse kaas er overheen en eventueel wat stukjes zuurdesembrood.

 

6 opmerkingen:

  1. Ik ken de reacties Carine, pijnlijk ja, maar probeer je er niet van aan te trekken. Je doet nog altijd meer dan zij die op de bank zitten. Ik loop ook heel traag, na kwetsuren en na een auto-ongeval (niet mijn schuld) ben ik blij dat ik weer kan lopen, al is het bij momenten tergend traag. Het doet me goed en traag opbouwen werpt meer vruchten af. 💪🏼👊🏼👍🏼

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Lut, je reactie doet goed en inderdaad we blijven in beweging en er zijn er velen die dit niet doen dus,thx!

      Verwijderen
  2. En ik loop niet en ik zie je graag ����

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Tati, dat is schoon,ik jou ook zunne :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je bent een toffe madam en al wie zo'n opmerkingen geeft weinig gezond verstand. Je bent goed bezig en hebt het hart op de juiste plek ! Grts, isabelle ps de pasta ga ik eq uitproberen !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik ben ook na 2 blessures terug traag en weinig km aan het lopen. Mijn eigen loopmaatjes en gezin steunen me en monteren me op... maar zo'n opmerkingen als deze die jij vertelt... die krijg je ook als je meer kilometers loopt... da's gewoon jaloezie!!! Zij doen het niet !! Goe bezig!!

    BeantwoordenVerwijderen