Wat is er aan de hand? Hebben we geen nieuwe voedseldriehoek waar er al prioriteit staat groenten en fruit?
Worden die 'eet meer vlees acties' gesteund door de Overheid? Waar zijn we me bezig!!
Jaren wordt er gestuurd vanuit de voedingsindustrie en nu gaat de Overheid er zich ook nog in mengen, maar dan wel in de foute richting.
Ikzelf ben géén vegetariër en toch word ik misselijk van de mopjes op de Radio omtrent
- het varkensvlees in de Lidl
- de week van biefstuk friet
- een Viandel van Mora
Lees ook eens dit artikel https://weresmartworld.com/
Bij deze de lekkerste pompoenburger ever!
Voor 4 burgers
- 1/2 Hokkaido pompoen (ongeveer 500 gr vruchtvlees)
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 1/2 groene peper
- havermoutvlokken op het gevoel
- 25 gram pompoenpitten
- 1 ei
- koriander
- versgemalen peper en zout
Voor een verfrissend sausje
- 4 el yoghurt (ik gebruikte Griekse natuur)
- citroensap (sap van een halve)
- kaneel naar smaak
- 1/2 klein rood pepertje (fijn gesneden)
- versgemalen peper en zout
En heel eenvoudig om te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de pompoen (schillen hoeft niet) in grove
stukken. Snijd de ui en knoflook ook in stukken. Doe de groenten in
een bakvorm met wat olijfolie en versgemalen zout en peper.
Rooster
de groenten in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.
Laat afkoelen en lepel de gare pompoen uit de schil.
Met een pureestamper kan je perfect fijn maken en voeg het ei, de koriander, pompoenpitten en havermout toe, tot het een mooie kleverige massa is.
Maak de burgers en zet ze nog even in de frigo. Je wentelt ze nog even in de havermout, mooi en lekker korstje straks.
Maak ondertussen de saus. Roer de yoghurt
en citroensap los in een kom. Voeg naar smaak kaneel (opgepast niet teveel), de kleine pepertje en
peper en zout toe.
Bak de burgers aan beide kanten in ongeveer 10
minuten mooi bruin.
Opsmullen is de boodschap!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten