Tijd om elke dag te bloggen? Ik ben wel nog aan het werk op het werk maar géén sociale verplichtingen, lekkere etentjes, feestjes, wandelingen met walkinginbelgium enz.
Tijd voor een lekker tussendoortje, een toetje bij de thee of koffie, go for it!
Voorgeproefd en goed bevonden.
Voor de bodem (taartvorm van 26 cm) heb je nodig
- 170 g amandelmeel
- 65 g xylitol (*)
- 21 g kokosrasp
- 75 g boter
- 120 g boter
- 100 g xylitol
- 150 g amandelpoeder
- 3 eieren
- koffielepel vanille extract
- 400 g rode vruchten (ik gebruikte ontdooid diepvriesfruit)
Je zet de oven aan op 180°C.
Meng de zachte boter met het amandelmeel, de xylitol en de kokos tot je een mooi homogeen deeg bekomt. Je rolt het uit op bakpapier en legt het in de vorm.
Bak gedurende 20 min op 180°C.
Meng ondertussen de overige ingrediënten voor de vulling.
Doe in de voorgebakken vorm en laat bakken gedurende 40 min.
* : Xylitol is een polyol (of suiker-alcohol) die wordt gebruikt als vervanger voor suiker. Het is een natuurlijke zoetstof die voorkomt in de vezels van vele soorten groente en fruit. Het heeft een zoete smaak zonder bijsmaak en wordt veel gebruikt in snoepgoed. De zoetkracht van xylitol is ongeveer gelijk aan die van suiker, maar het levert 40% minder calorieën. Omdat xylitol bij consumptie nauwelijks wordt omgezet in zuur is het minder schadelijk voor het gebit dan suiker of andere zoetstoffen zoals sorbitol.(met dank aan https://nl.wikipedia.org/wiki/Xylitol)
-
Ik ga dat zeker eens proberen al ben ik geen keukenprinses ��
BeantwoordenVerwijderenJe kan het zeker en indien hulp nodig....van op afstand weet ik raad!
Verwijderen