genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 21 september 2014

Ananas met munt en citroenzeste, frisser dan fris

Wat is er erger dan na een lichte maaltijd een zwaar dessert voorgeschoteld krijgen?
Geen dessert krijgen misschien...grapje :-)

Gisteren kregen we bezoek en dit werd de bekroning van de avond.
Dessert maakt het toch altijd een beetje af hé!

Voor 4 personen
  • een halve verse ananas in dikke plakken (zoals hier of in carpaccio)
  • veel verse munt
  • 200 gr platte kaas
  • zeste van citroen
  • sap van 1 citroen
  • 20 gr vanillesuiker
  • gin (facultatief)
Werkwijze

  • Snij de ananas in plakken, dik of dun, volgens smaak.
  • Overgiet de ananas met de gin (als je dit wilt) en versnipper er de munt over, zet koel weg.
  • Klop de platte kaas los met de overige ingredienten.
  • Dien de ananas op met de bewerkte platte kaas...overheerlijk!
Of probeer deze eens!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen