genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 18 juni 2016

A modern way to eat by Anna Jones, en we genoten feestelijk!

Deze rijzende ster maakt gezond eten met eenvoudige recepten.
Wat heb ik nu eigenlijk al allemaal gevolgd van 'afval' methodes of lees liever van 'blijf op gewicht' methodes.
Sinds 2011 ben ik tevreden en dat is al heel veel hé.
Jarenlang woog ik hetzelfde van nu en dacht ik dat ik véél te zwaar was. Ik ging jojoën en het gewicht steeg plotseling wel zeer hoog. Ik was ontevreden.
Maar plots kwam de klik, meer dan 15 kilo eraf en blij zijn.
Ik paste een combinatie toe van De Voedselzandloper, LowCarbHighFat, The Realmeal revolution, Pascal Naessens, Het wasborddieet enz enz.
En de samenvatting van dit alles is: véél groenten, beetje fruit, géén granen, géén aardappels en bewegen!
Ziezo het is samengevat. En...voorbereid zijn, het is een plan van elke dag!
Wat heb je altijd in huis? Groenten! En daarmee kan je alles maken.
Waarom deze blog? Omdat ik zou willen dat iedereen zich goed in zijn vel vindt. En dat het niet vanzelf komt, maar dat het een bewust bezig zijn, elke dag opnieuw, joepie, en lekker!
En kijk Anna Jones, die kan mij ook wel bekoren.
Ik had gisteren een feestje en dit werd het.
soep van doperwten met koriander, basilicum en kokosmelk

driekleurenquinoa met wokgroenten en vegetarische schijfjes van linzen, amandelen, ei en kruiden (die zich precies verstoppen op de foto)

Glutenvrije chocoladegebakjes met toets van fruit en pistache

Voorgerecht van gevulde wraps

Zoals je weet, géén granen, dus de wraps zijn gemaakt van omelet.
Voor 1 persoon
  • 1 ei
  • 1 eetlepel sojaroom
  • 1 eetlepel verse kruiden
  • kruidenzout en peper
  • 1 plak gerookte zalm
  • handje vol verse spinazie
  • 30 gr feta
Klop het ei los met de room en de kruiden en bak in een pan. Het draaiwerk vergt een beetje behendigheid maar denk aan de smaak, daar doe je alles zo (en aan je bikini body ;-)).
Laat hem even afkoelen en beleg met de zalm, de spinazie en de feta.
Rol op en laat aan de kant staan tot het moet geserveerd worden. Terwijl je de apero doet, steek je de opgerolde 'wraps' een kwartier in de oven op 150°C.
De bereiding zie je hieronder nog eens in beeld :-)
Serveer met een slaatje van veldsla, avocado, hard gekookt ei en tomaat.




Smakelijk en de rest van de menu komt straks!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen