genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 26 januari 2017

Rijstcakejes, runnersfood, nog 73 dagen verwijderd van mijn eerste marathon

Nog 73 dagen zijn we verwijderd en vanaf vandaag gaat de riem er helemaal op.
Bye Bye alcohol voor de komende tijd, eerst is er de Tournée Minerale en dan is er 'ik pas' voor 40 dagen. Dus voor alle komende feestjes en recepties, ik hou van gepimpt water!
We klinken in Rotterdam weer voor de eerste keer.
Goeie voornemens maar vooral lekker moet het zijn.
Wat eet je zoal als je véél kilometers loopt?
Rijstcakejes, voedzaam, ongelooflijk lekker en gemakkelijk. Geen pakjes en geen zakjes!

Dit is een receptje vanuit een running magazine maar ik paste het een beetje aan.
Getest, geproefd, nog eens gemaakt, uitgedeeld, en overal goed bevonden.
Ideaal voor tijdens de lange lopen, je blijft lachen en vooral je kan blijven lopen (of toch bijna...)


  • 30 gr kokosolie
  •  50 gr dessertrijst (gekookt)
  •  200 gr amandelmeel
  • 80 gr gedroogde kokos
  •  50 gr gedroogde vruchten (in stukjes gesneden)
  • 2 theelepels bakpoeder
  •  Kaneel mespunt
  •  Zout
  • Vanille extract (paar druppels of naar smaak meer)
  • 2 bananen (geprakt of gemixt)
  • 100 gr honing
  •  30 gr appelmoes
  • Alles mengen en in bakpapiertjes of een siliconevorm doen en bakken gedurende 25 min op 180°C! Enjoy :-)







-          

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen