genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

vrijdag 20 juli 2018

Sweeter than sweet : Meringue, eiwit en suiker, eenvoud troef maar zo lekker

Ik was de ganse week druk in de weer met koken, demo's geven en had een mega groot aantal eiwitten ter beschikking. Omdat we niets verspillen, was het dan ook aangeraden er iets mee te doen.
En wat komt er in je hoofd als je eiwit en suiker hoort?
Ja inderdaad merinque. Je kent ze wel van bij de bakker, die ultralichte bollen, hard van buiten en zo fluffy binnenin.
Ik voegde de daad bij het woord en schoot in actie.
Nodig?
  • 8 eiwitten of 180 gr 
  • 500 gr suiker (snif dat is wel heel erg veel...)
  • 1 theelepel wijnsteenpoeder of bakpoeder
  • paar druppels azijn
Het komt erop neer dat je de eiwitten megastijf klopt met de suiker maar ik maakte deze lekkernij natuurlijk met de thermomix!

Reinig de beker heel grondig en eindig met een keukenhanddoek waarop je een paar druppels azijn doet. Deze ontvet en zorgt voor een super propere mengbeker.
Zet de vlinder op het mes, doe de eiwitten in de mengbeker en ook de poeder.
3 min/37°C/snel3.5
Stel de machine opnieuw in na deze sessie.
5 min/37°C/snel3.5 en voeg ondertussen via de opening in het deksel de suiker toe.
Zet de oven aan op 150°C.
Leg bakpapier op je bakplaat en schep aan de hand van twee lepels hoopjes mengeling op de bakplaat.
 Bakken gedurende 25 min op 150°C en erna de oven nog een uur gesloten houden.


En ze zijn perfect, joepie, gelukt!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten