genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

donderdag 15 mei 2014

Quinoaburger om van te genieten, voedselzandlopergewijs de zomer tegemoet

De foto is precies niet echt geslaagd maar de smaken zaten goed.

Pseudograan Quinoa (Chenopodium quinoa Willd.), is een van oorsprong Zuid-Amerikaanse plant, welke reeds 5.000 jaar geleden op extreme hoogtes in het Andesgebergte van Ecuador, Peru, Bolivia en Argentinië werd verbouwd door de roemruchte Inca's. De naam 'Quinoa' komt uit het Quechua, de oorspronkelijke taal van de Inca's, en betekent 'Moedergraan' of 'Supergraan'. De Inca's gebruikten de Quinoa zaden om te koken zoals rijst en beschouwden Quinoa als hun 'heilige voeding'. Vandaag de dag behoort Quinoa tot de selecte categorie van 'superfoods' vanwege de uitzonderlijk hoge voedingswaarden.

Dus we gooien het op de blog en genieten van dit supervoedsel.

Voor 4 personen gebruikte ik
  • 100 gr walnoten
  • 100 gr cashewnoten
  • 200 gr kervel
  • 200 gr quinoa
  • kruidenzout
  • 2 eieren
  • peper

Kook de quinoa gaar. Ondertussen mix je de noten met de verse kervel, kruiden en ei. Meng de gekookte quinoa door dit mengsel en schep hoopjes op een bakplaat (met bakpapier erop).
Bak gedurende 25 minuten in een oven van 180°C.



1 opmerking: