genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

maandag 26 mei 2014

Rabarbertaart, bakken met het fruit van het seizoen

Met dank aan mijn ex-collega Hilde voor de lekkere rabarber en aan Hilde en Filip voor de verse eitjes.
Je weet dat ik op de blog kies voor het koken zonder prefab toestanden, zonder pakjes of zakjes, en dat er altijd een zelfgemaakt alternatief is, dat véél beter is.
En kijk daar is deze taart een voorbeeld van. Je hebt altijd wel fruit in de buurt en de overige ingrediënten zijn ook te vinden in je voorraadkast.
Wat heb je nodig voor een vorm van 28 cm?
- Voor het bladerdeeg gebruik je:
  • 300 gr bloem (of amandelmeel als je vzl eet)
  • 1 ei
  • klontje echte boter
  • 15 gr verse gist
  • melk ( 150 ml) of sojamelk (vzl)

En maak van deze producten een deeg (werkwijze zoals je brood zou kneden) dat je heel luchtig kneedt en laat rusten in de frigo. Erna uitrollen tot een zo dun mogelijke lap.

Welke kant en klare producten je wel in huis mag hebben, is een rol bladerdeeg, dus dit alternatief kan je ook gebruiken (en veel sneller natuurlijk).

Voor de vulling
  • 6 stengels rabarber, gewassen en in stukjes gesneden
  • 4 eieren
  • 100 gr bloem (of amandelmeel als je vzl eet)
  • 200 gr rietsuiker of honing of stevia (kijk naar de verhouding op de verpakking)

Leg de rabarber op de uitgerolde bladerdeeg of vzl deeg.
Klop de eieren los met de suiker of zoetstof en en voeg op het eind het meel toe.
Giet over de rabarber en laat bakken gedurende 40 minuten op 180°C.
Succes verzekerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen