genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 14 augustus 2016

Blueberrycake, from breakfast till dessert, light and tasty



Ik weet niet goed in welk mood ik ben vandaag.
Ben eigenlijk heel blij en content maar er gebeurt zoveel triest rondom mij dat ik het even lastig heb.
Maar ik ga er de moed inhouden en schrijf een blogpost.
Waarmee ben ik vooral al bezig geweest de laatste weken?
Met lopen, met super gezond te eten en met veel buikspieroefeningen te doen (en ook met werken en huishouden doen)...
Ik ben volop aan het trainen voor mijn eerste halve marathon (eind september 2016) en het gaat vlot. Sinds een week heb ik daarbij nog beslist om géén alcohol meer te drinken.
Had laatst een loopwedstrijd en was wel content van mijn tijd en zo maar niet van de uitputtingsslag die het voor mij betekende, dus we gaan er weer voluit voor. Alcoholvrij tem mijn eerste marathon in april 2017, mooi vooruitzicht. Vooral gemakkelijk, je mag altijd autorijden, je bent minder loom, er zijn veel alternatieve alcoholvrije lekkernijen, maar je kan soms op een bepaald uur de gesprekken minder goed volgen (grapje!).
En kijk dit dessert past perfect in mijn 'gedrevenheid'.

Voor deze lekkernij gebruikte ik
  • 500 gr bosbessen (het was diepvries)
  • 200 gr yogurt (het was soya maar kan perfect een andere natuuryoghurt zijn)
  • 100 gr boter
  • 60 gr kokosbloemsuiker
  • 180 gr gemalen amandel (of amandelpoeder)
  • 4 eieren

Super gemakkelijk te maken, zie hieronder!
Leg de besjes (ontdooid) in een taartschotel (met bakpapier).
Maak de mengeling van alle overige ingrediënten en giet over de bessen.
Bakken gedurende een 35-40 minuten op 180°C (even testen met een mes)

Het smaakte!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen