genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

maandag 9 juni 2014

Bikinibody in zicht? suikervrij en glutenvrij met deze broccolitaart en quinoagebak!

Dag 4, 5 en 6 verliepen ongelooflijf goed.
Een lekker ontbijt, het werd een smoothie van frambozen, appelsien, veldsla en meer...
 
of een hemelse pannenkoek van havermout of een sneetje havermout-notenbrood

Lekkere tussendoortjes van veel groenten, notenkoekjes of fruit!
En slaatjes allerhande gingen mee op vorming in Mechelen, lekker !!!


En als avondmaal, variatie alom, dus ik geef in nog twee receptjes.
Hieronder zie je de quinoataart, ja de foto kon beter maar de smaak was super.
Voor 4 personen
  • 150 gr gekookte quinoa
  • 2 eieren
  • 1 handjevol verse kruiden (peterselie, bieslook, basilicum,...)
  • kruidenzout
  • peper van de molen
  • 50 gr gemalen kaas
  • 50 ml sojaroom

In een vorm doen en bakken gedurende een 30 à 40 minuten op 200°C.
Heerlijk!
En de broccolitaart deed menig hart smelten.

  • Voor een taart van 26 cm
  • 750 gr broccoli
  • 250 gr platte kaas
  • 250 gr mascarpone
  • 3 eieren
  • veel verse kruiden
  • kruidenzout
  • peper van molen

Leg de rauwe broccoli in roosjes in de vorm. Giet het mengsel van al de overige ingrediënten erover en laat bakken gedurende een 50 tal minuten op 175°C.

Heerlijk!

Maar toen kwamen er nog veel meer lekkernijen...




 


en dag zes en zeven waren net iets moeilijker...maar we blijven erin vliegen, slechts twee dagen uitstel van het mega bikini-profiel ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen