genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 21 juni 2014

Cacaobonen, superfood en lekker...

Allé voor mij toch. Ik kwam zo fier als een gieter thuis met mijn zakje maar ze zullen voor mij alleen zijn vrees ik. Ik overtuigde man en jeugd om eens te proeven en het varieerde tussen opeten met heel veel gekke bekken getrek of uitspugen...
Maar ik ben een overtuigd 100% chocolade eter, dus die smaken matchen goed.
Veel mensen vragen waarom ik eigenlijk altijd positief en goed gehumeurd ben en het antwoord is volgens mij...magnesium. Ik eet gedroogd fruit, ben eigenlijk een beetje verslaafd aan abrikozen, dadels en vijgen (kies er zonder toegevoegde suikers) maar ik voel me er goed bij.

Een tekort aan magnesium kan een resem aan klachten opleveren zoals stress, depressies, spanningen, geestelijke vermoeidheid, spierkrampen, hoge bloeddruk, slapeloosheid, hoofdpijn, en nog veel meer...

Dus het zou wel kunnen kloppen hé?

En chocolade? Mag dit dan niet? Echte pure chocolade van minstens 70% mag heel af en toe...
Chocolade is eigenlijk een gekookt geheel van bonen met zeer véél geraffineerde suiker, vet,...dus van de gezonde bonen blijft er weinig over.

Als je wilt 'snoepen', doe het dan met deze 80% bv

Wat ga ik dan doen met deze bonen?

Gewoon als tussendoortje? Eén van de kenmerken is trouwens ook nog dat het eetlustremmend is.

Wil je nog andere ideetjes met zwarte chocolade?

 vegan chocolademousse
rode bietjestaart
feestelijk dessert
 


En laat mij eens weten hoe de bonen jou bevallen?



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen