genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

maandag 2 juni 2014

Bikiniproof binnen 30 dagen met de voedselzandloper? Quinoaburger als lunch!

Dagje 1 van de 'strenge' periode ging heel erg goed.
Gisteren lekker mogen gaan eten bij Jan en Ilse en het was gezond, dus een goede aanloop was het zeker.







1 juni is aangebroken en ben super gemotiveerd om dit 'dieet' eens exact te gaan volgen. Ik ben geen voedingsdeskundige, dus als je zelf echt wilt diëten, raadpleeg eerst een arts! Ik deel het omdat ik jullie wil stimuleren om gezond te eten en samen dingen doen, motiveert :-)

Eerste objectief van de dag, bewegen: samen met een vriendin 5,3 km gaan lopen en het ging goed!

Tweede objectief, geen suiker, geen alcohol, geen prefabfood, geen granen (uitgez. havermout),...

Ontbijt : Mega lekker ontbijt met blauwe bessen, aardbeien, havermout, chia, hennep, lijnzaad, pitten...

Middag :Lekkere asperges stonden op het menu met in de oven gegaarde groenten en quinoaburgers

Voor de burgers gebruikte ik 150 gr gekookte quinoa, 100 gr ricotta, veel verse kruiden, peper en kruidenzout, 2 eieren, zeste van citroen en eventueel een paar eetlepel kikkererwtenmeel om extra te binden.
Maak er schijfjes van en bak ze (op bakpapier) gedurende twintig minuten in een oven van 180°C.
Je kan ze ook koud eten bij een slaatje!

Tussendoor en avondeten : gaan aperitieven bij vrienden (met water, kerstomaatjes, olijfjes en kaasblokjes) en erna Avondeten : sla, tomaat, komkommer met notenmengeling en stuk gegrild vlees

Later 25 amandelnoten.

Veel water, groene thee en gemberthee.

Laat mij weten hoe jullie het stellen en op naar dag 2!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen