genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

maandag 11 juli 2016

The best vegan burger, glutenvrije en zuivelvrije burger!


















Vakantie hebben is meer tijd hebben om te koken.
En daar is deze burger een voorbeeld van.
Iedereen lust hem en mag hem ook eten, kan het nog beter?
Eén van mijn hobby's is experimenteren met groenten, pitten en kruiden.Ik maakte in het verleden al verscheidene creaties zoals de rodebietenburger, linzen-cashewnotenburger, quinoaburger, ...
Ziezo voor 8 burgers gebruikte ik
  • 400 gr gekookte kikkererwten
  • 100 gr pompoenpitten
  • 1 rode ui (fijngesneden)
  • 2 pijnajuintjes (genseden)
  • curry (1/3de koffielepel of naar smaak)
  • kruidenzout
  • peper
  • 1/2 courgette in blokjes gesneden
  • olie om in te bakken

Mix de kikkererwten en de pompoenpitten. Er mogen stukjes inzitten, dus halffijn.
Voeg alle overige ingredienten toe en meng zo goed mogelijk.
Bakken in een pan met olijfolie, een tefalpan of maak gebruik van een ofijfoliespray.
Bakken gedurende een 20-tal minuten, eerst harder vuur, dan zacht en draaien na 10 minuten.
Wil je een stevigere consistentie, voeg dan een eetlepel havermout toe of paneermeel.















Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen