genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 3 juli 2016

Vrienden ontvangen in stijl, carpaccio van Sint-Jacobscvruchten en focaccio!

Je hebt bezoek en wilt echt iets lekker, eenvoudig en super chique op tafel zetten?
Het kan en het is leuk :-) en kijk schoon gepresenteerd door een schone lady!

  Als voorgerecht voor 4 personen

  • 8 sint-jacobsvruchten (zo vers mogelijk)
  • 1 granaatappel
  • 1 limoen (je gebruikt de zeste en het sap)
  • dille (een gans bosje, fijn gesnipperd)
  • peper van de molen

Snij de vruchtjes zo dun mogelijk en leg op een groot bord. Haal de pitjes uit de granaatappel. Rasp de limoen over de vis en pers het sap van de limoen er ook over.
Besprenkel met olijfolie.
Kruiden met peper en dille en genieten.

Dat deden we en we trokken een foto in het spiegeltje boven de senseo.
Alleen diegene die het kennen, begrijpen het :-)


Heel lekker met vers gebakken brood, njammie!
Voor een plat brood voor 8 personen gebruik je
  • 500 gr bloem (ik gebruikte wit met een beetje bruin)
  • 25 gr verse gist
  • 220 gr lauw water
  • zout
  • scheut olijfolie
  • 100 gr zongedroogde tomaatjes (fijn gesneden)
  • 100 gr olijven (fijn gesneden)
  • Italiaanse kruiden en rozemarijn

Maak een brooddeeg zoals hier beschreven.
Voeg op het eind de tomaatjes, olijven en kruiden toe.
Rol zo plat mogelijk uit en laat een half uur rijzen (iets langer mag ook)
Bakken gedurende 25 minuten op 200°C (voorverwarmde oven)

Doen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen