genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 9 juli 2016

Zoete broodjes, hoe lekker en goedkoop en homemade hand in hand gaan

Voor de verandering eens een 'ander' receptje, niet VZL, niet LCHF, gewoon lekkere broodjes.
Homemade is weten wat je eet!
Wat ik altijd denk als de mensen broodjes zie kopen bij de bakker...help wat een prijs en wat een moeite om er speciaal voor naar hier te komen en dan nog niet gemaakt door de bakker waar je ze haalt..
Nog meer argumenten nodig om ervan overtuigd te zijn dat zelf doen betekent beter doet, goedkoper doet en vooral lekkerder is!!

Voor deze overheerlijke creatie gebruikte ik
  • 500 gr witte bloem (1 euro)
  • 25 gr verse gist (0.2 euro)
  • 250 ml melk (0.3 euro)
  • 1 klontje boter (kostprijs niet te meten)
  • 30 gr suiker (kostprijs niet te meten)

en voor het glazuur
  • 1 eierdooier (gekregen van een collega)
  • 1 soeplepel koffie (niet het poeder maar het drinkbare spul) (niets)
  • 1 eetlepel bruine suiker (verwaarloosbaar)
Maak een brooddeeg zoals je ander brood maakt, met de bovenste 5 ingrediënten.
Kneed tot dat je een mooie massa bekomt en rol uit. Steek met een glas of vorm bolletjes uit.
Leg de bolletjes op een bakplaat met bakpapier.
Laat rijzen voor een half uur.

Besmeer met het mengsel voor het glazuur.

Bakken gedurende 24 minuten op 200°C.

En een voordeel...je kan ontbijten in pyjama, ze kosten voor 12 stuks, grof gerekend 2 euro.

En vooral, zo lekker (is voor mijn huisgenoten)


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen