Speciale dag..mijn moeder een jaar geleden gestorven..
In een hoekje kruipen zou haar niet plezieren, dus mijn kookkunsten, die ik van haar heb gekregen, in de kijker stellen : mummy het is voor jou, en met veel groenten, maar net iets anders!
Bloemkool is het nu volgens flandria http://www.mijnflandria.be/de-flandria-groentevakman-vertelt_21
Ziehier mijn creatie : amai zelf verzonnen, zelf de smaken bekeken, dus wees kritisch,commentaar mag hé
- Blancheer een paprika gedurende 2 minuten (snij de paprika in 2 en haal vliezen en pitjes eruit), en dan begint het
- 1 bloemkool verdelen in 3, een stuk voor de cousous, een stuk voor het zalfje, een stuk voor de gekookte bloemkool
Yep, we gaan eraan beginnen , maak een couscous van 1/3de bloemkool (thermomix, keukenrobot,..) tot korrels, zet apart.
Kook 1/3 een klein beetje, beetgaar dus en het andere derde plat en mix met sojaroom en kruiden.
Neem 2 wortels en neem de julienne snijder en trek slierten, Blancheer 2 minuten (kan je samen doen met de paprika)
En dan gaan we eraan beginnen :
Meng de wortels samen met de couscous en 3 eetlepels ricotta (info later, het beste wat er is wat kaas betreft en geen kaas is) en 4 eetlepels sojaroom, goed kruiden met peper en zout en voeg kappertjes doe, best zonder staartjes, anders zitten die straks tussen je tanden...
Vul je paprika op met het ricotta-wortel-bloemkoolcouscousmengsel (amai dat is een lang woord),
Geen opmerkingen:
Een reactie posten