genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zondag 14 oktober 2012

Zalmmuffin

Zal mij dus moeten behoeden om niet 'in bepaalde kleuren' te koken, kwestie van geen politieke voorkeur uit te spreken hé in deze verkiezingstijd?
Bezoek straks, dus verwentijd, vrienden laten mee genieten, is nog zo leuk.
Hierbij een hapje ->

Voor de zalmmuffin gebruiken we 

- 200 gr mascarpone
- 1 ei
- peper
- bladerdeeg (niet gebruiken voor voedselzandlopervolgers!)
- fijngesneden bieslook
- honing
- 200 gr gerookte zalm


Meng de mascarpone met het ei en peper. Mengen met bieslook en snippers zalm.
In een siliconevorm (zie foto) leg je een reepje gerookte zalm, een beetje honing en erop het mengsel met de kaas. Bovenaan sluit je af met een plakje bladerdeeg (ingeprikt) ter grootte van het vormpje.


Bakken op 200°C voor ongeveer 20 minuten (afhankelijk van de grootte van je vorm).
Geef het als hapje of kan ook geserveerd worden als voorgerechtje.
Smakelijk, oei wel veel kleur en zeker veel groen?

2 opmerkingen: