genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

vrijdag 19 oktober 2012

Voedselzandloper, slaatje met een eenvoudig recept




Njammie, een lekker zelfgemaakt slaatje om 's middags te veroberen (op het werk, op de trein, of gewoon thuis).

Paar praktische tips : zorg dat je voldoende ingrediënten in je frigo hebt, dan kan je op korte tijd alles aan.
Neem een doosje en vul met sla, tuinkers of waterkers(vol anti-oxidanten), beetje kiemen, rasp een wortel, snij een doosje coctailtomaatjes in twee...enz. Zet dit  natuurlijk koel weg.
Zorg dat je er gerookte zalm, feta, hamblokjes, of geraspte parmezaanse kaas kan bijdoen bij de start van de maaltijd (doe dit in een apart doosje en zet ook koel weg) en dit gecombineerd met een goeie scheut olijfolie en wat tuinkruiden. Avocado, pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes, olijfjes, kappertjes, teveel om op te noemen, je kan dagelijks variatie brengen.
Veel knabbelwerk, ligt niet zwaar op de maag en zo lekker en gezond. Je kan de hele namiddag aan, doen dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen