genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

zaterdag 16 november 2013

Linzenpaté, voedselzandlopergewijs genieten zonder zorgen :-)

De beloofde linzenpaté komt eraan. Het is hemels en zoveel manieren om te serveren. Gebruik het in sneetjes bij je lunch, serveer het als bijgerecht, als voorgerecht, kortom het zal smaken.
Linzen zijn supergezond en horen thuis in een gevarieerde voeding, maar we eten ze te weinig. In het verleden maakte ik al linzensoep,
stoofpotje met linzen,
opgevulde tomaten,
linzenkoekjes
  maar daar bleef het dan ook bij. En dat is toch wat weinig. Op een mooie zondag nodigden we vrienden uit en zij waren proefkonijnen. Ze proefden, reageerden en hebben het als goed bevonden geklasseerd.
Oef dan is het blogwaardig en gooien we het erop.
Voor een cake-bakblik gebruikte ik
  • 200 gr rode linzen
  • 800 ml water
  • 1 kruidenbouillonblokje
  • 1 ui en 1 teentje look
  • 1 theelepel garam masala
  • versnipperde koriander
  • 1 ei
  • 2 eetlepels sojaroom
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 2 eetlepels verse bieslook
  • peper en zout
Laat de ui en look aanstoven en voeg er het water bij en het kruidenbouillonblokje. Laat de linzen in deze bouillon garen gedurende 20 minuten.
Laat de linzen uitlekken en erna pureer je ze samen met het ei, de room en al de kruiden. Kruiden met peper en zout.
Doe het mengsel in de vorm en laat bakken op 180°C gedurende 50 minuten.

Serveer deze delicatesse met een slaatje, met voedselzandloperbrood, als hartig gebak of geniet ervan als tussendoortje.


1 opmerking: