genieten van pure keuken

genieten van pure keuken
Lekker zelf experimenteren met gezonde voeding.

woensdag 5 maart 2014

Voedselzandloperkoekjes of eerder vakantiekoekjes? Mag het een beetje meer zijn?

Ik weet het, deze koekjes zijn niet voedselzandloper maar toch komen ze op de blog. Een klassieker zijn ze, groot geworden samen met mijn kinderen :-)
Ze hebben al een lang en kleurrijk verleden. Het begon zeker al 15 jaar geleden. De kindjes maakten in de kleuterklas koekjes, samen met de juf. We kregen het receptje mee en de koekjes evolueerden al die jaren. Ik gebruikte minder vet, minder suiker, havermout ipv bloem maar deze zijn echt wel de real stuff.
Voor 25 stuks gebruikte ik
  • 500 gr bloem (geen zelfrijzende)
  • 50 gr vanillepuddingpoeder
  • 2 eieren
  • 250 gr margarine of boter (kamertemperatuur)
  • 250 gr suiker of rietsuiker
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • bakvaste chocoladeparels om te versieren

Meng alles tot je een homogeen deeg bekomt. Rol uit (tot 1 cm dikte) en steek er vormpjes uit. Leg de koekjes op een bakpapier op een bakplaat. Bak gedurende 15-20 minuten op 200-220°C.

Smakelijk en geniet van deze koekjes! Maak ze voor je vrienden en doe ze cadeau als eetbare geschenkjes, njammie!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen